TEDAVI SüRECINDE NELERE DIKKAT EDILMELIDIR? - AN OVERVIEW

Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - An Overview

Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Edilmelidir? - An Overview

Blog Article

Herhangi bir doğurganlık sorunu olmayan kişilerin tüp bebek tedavisine başvurmalarına gerek olmaz. Ancak erkeğin ya da kadının doğal yollarla bebek sahibi olmalarını engelleyen durumlar varsa tüp bebek tedavisi onlara propertyımcı olabilir.

Tüp bebek uygulamasını yapan doktorların, embriyologların ve diğer ekip üyelerinin konularında uzman ve deneyimli olmaları, bu merkezde tüp bebek tedavisi olmuş kişilerin olumlu yorumları gibi detaylar iyi bir merkezi seçmenizi kolaylaştıracaktır.

Bu hastalar arasında felç geçirenler, beyin hasarı olanlar, kalp krizi geçirenler ve diğer ciddi hastalıklar veya yaralanmalar sonrasında yoğun bakımda kalanlar yer alır.

Tüp bebek tedavisinde ilaçlara bağlı olarak OHSS gibi geçici sorunlar meydana gelebilir ya da enjeksiyonun uygulandığı alanlarda kızarıklık ya da kaşıntı gibi yan etkiler meydana gelebilir.

Tüp bebek tedavisinin en önemli aşamalarından biri olan embriyo transferi sonrasında sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, stresten uzak durma, doktorunuzun verdiği tedavileri eksizsiz yerine getirme gibi konulara dikkat edilmesi tüp bebek başarısı şansını artworkıracaktır.

Dondurulan embriyolar transfer edileceği zaman hormonlarla yumurtalıkları uyaran iğne tedavilerine, yumurta toplam işlemine gerek kalmamaktadır. Embriyo more info dondurma tüp bebek uygulamalarında başarı şansını arttıran bir işlem olarak da değerlendirilebilir.

Mide bulantısı: Yumurtalıkların uyarılması sırasında kullanılan ilaçlar, bazı kadınlarda hafif mide bulantısına neden olabilir. Genellikle bu bulantı tedavi sona erdikten sonra geçer.

Sağlıklı Beslenme: Dengeli bir resources diyet, genel beyin sağlığına ve DEHB belirtilerinin yönetimine katkıda bulunabilir.

Sperm tarafından döllenen yumurta hücresi embriyo adını alır ve bu aşamada tüp bebek tedavisinin en visit here önemli advertımlarından biri olan “embriyo transferi” işlemi gerçekleştirilir.

Radyolojik değerlendirmede ise sıklıkla panoramik grafiler tercih edilir. Hassas çalışpersonın gerektiği yada three boyutlu değerlendirmenin gerekli olduğu olgularda ise volumetrik BT taraması yapılır.

Tüp bebek uygulamaları ile elde edilen gebeliklerden doğan bebeklerle, normal doğan bebekler arasında fark var mı?

Yumurta toplama işlemi çatlatma iğnesi yapılması sonrasında yapılır. Bu işlem çatlama iğnesi sonrasında 36 saat geçtikten  sonra yapılır.

Ancak bazı durumlarda tüplerde biriken sıvı nedeniyle embriyonun tutunma olasılığı azalır ve LS ile tüpün veya tüplerin kapatılması ya da alınması gerekebilir. Böyle bir durumda doktorunuz size ayrıntılı bilgi verecektir.

Embriyo transferinin üzerinden ortalama iki hafta geçmesinin ardından hamileliğin oluşup oluşmadığının saptanması amacıyla gebelik testi uygulanır.

Report this page